Bij Dup(l)op leer je met behulp van duplopoppetjes en attributen familieopstellingen neerzetten en inzichten te creëren waarbij interacties/interactiepatronen zichtbaar worden.

Je leert tal van systemische vaardigheden aangereikt met betrekking tot je hulpverlenersattitude en woordkeuze die je nodig hebt bij het maken van systeemopstellingen om tot de diepere laag te komen. Je leert een veelheid aan systemische interventies en leert deze te vangen in een dynamisch beeld. Dit beeld maak je samen met kind (en de afwezige anderen “haal” je in de kamer), samen met ouders, samen met het hele gezin, samen met collega’s bij supervisie/intervisie, cliëntbesprekingen, bij coaching enz.

 

Een kind functioneert binnen verschillende contexten: het gezin, de familie, de school, de buurt, de sportclub, de harmonie, de scouting, enz. We richten ons op het kind/de jongeren en het gezin bij wie sprake is van problemen in de opvoedingsrelatie en communicatie, waarbij verergering van het probleem verwacht wordt, als er niet wordt geïntervenieerd.
De relatie tussen het kind/de jeugdige en zijn systeem is uiterst kwetsbaar. Door middel van duplo-poppetjes en ander materiaal wordt het probleem van de cliënt verbeeld en de innerlijke dialoog zichtbaar gemaakt en gestimuleerd.

Door samen met de cliënt en zijn/haar systeem een dynamisch beeld te maken en ieder gezinslid te personaliseren in een duplo-/playmobilpoppetje, aangevuld met attributen die de situatie krachtig neerzetten, wordt er geëxternaliseerd. Er wordt in derde persoon over de problemen gesproken, namelijk over de poppetjes en attributen, waardoor de lading voor de cliënt ietwat vermindert.
Een heel aantal systemische interventies en gesprekstechnieken zal de revue passeren. Bij al onze trainingen staan de attitude van de hulpverlener en  woordkeuze centraal.

 

De basistraining bestaat uit 5 dagdelen van 4 uur, aangevuld met een dagdeel “Strijd” (4 uur), een terugkomdag “Denken in lijnen” (8 uur) en een keuze moduledag (8 uur), Attitude van de hulpverlener" of "Visualiseer & externaliseer".

Wanneer je deze ‘STAP’ cursus Dup(l)op hebt gevolgd en je eindopdracht voldoet behaal je 51,75 SKJ punten.

 

Prijs STAP-aanbod: €995,- 

MAIL naar info@nodevenlo.nl voor het aanmeldingsformulier